Pembroke Welsh Corgi
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Y DDRAIG GOCH
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Y DDRAIG GOCH
 Quality in a small package

WAARSCHUWING

Wij willen u er op attenderen dat er mensen zijn die, welliswaar goed bedoeld, honden willen herplaatsen maar dit dan doen onder de noemer "Pembroke Welsh Corgi zoekt nieuwe baasje", terwijl het te herplaatsen aangeboden hondje niets met het ras te maken heeft en er in sommige gevallen niet eens in de verste verte op lijkt.

U bent op zoek naar een Pembroke Welsh Corgi, eventueel een half volwassen of volwassen exemplaar en gaat er vanuit dat er ook wel eens Pembrokes zijn die niet helemaal op hun plaatsje terecht gekomen zijn of door onvoorziene omstandigheden niet op zijn huidige adres kan of mag blijven, ik denk aan ouderdom of ziekte eigenaar, foute raskeuze, allergie op honden, financiële gronden, ed.

Dan gaat u op zoek naar een dergelijke Pembroke want u wilt graag een echte Welsh Corgi Pembroke en tegelijkertijd iets goeds doen door een minder gewenste hond op te nemen.

 

KIJK UIT

Want dit zijn geen Pembrokes maar straathonden die werkelijk absoluut niets met het ras te maken hebben.

Dergelijke honden kunt u in elk dierenasiel vinden.

Boomer-1Boomer

Leni-1-225x300Leni-300x225

straathond

Ton 16-18 november 2012 009

 

Dit zijn enkele voorbeelden die ik van het internet heb gehaald omdat ze werden aangeboden door een herplaatsings website als Pembroke Welsh Corgi.

Iedereen mag een dergelijke website beginnen zonder enige kennis van zaken of diploma's, alleen een officieel dieren/hondenasiel van de dierenbescherming en goedgekeurd door de gemeente van vestiging mag officieel honden opvangen en herplaatsen want daar werken mensen die daarvoor opgeleid en gediplomeerd zijn. Voor een herplaats Pembroke Welsh Corgi moet u bij een fokker van het ras en niet bij welwillende goeddoeners zijn die u een rasloze of een "look-alike" (lijkt er wel op maar is het niet) in de maag willen splitsen.

Ik betwijfel zelfs of er in bovenstaande honden een druppeltje Pembroke bloed zit en daar gaat het dan ook fout want u denkt een Welsh Corgi Pembroke mee naar huis te nemen om hem een goed leven te gaan bezorgen maar u komt bedrogen uit want het hondje heeft vooral niet het karakter van de Pembroke en ook al niet het uiterlijk, en dat is wat u toch zocht ?

Hoe dan wel ?

Als er u een herplaatser Welsh Corgi Pembroke wordt aangeboden dan moet de eigenaar/fokker of instantie kunnen aantonen dat het een echte Pembroke Welsh Corgi betreft door een officiële stamboom te kunnen overleggen waarop vermeld staat dat het een Welsh Corgi Pembroke betreft met een NHSB nummer en een overeenkomende indentificatie door middel van een chip in de nek, daarbij een officieel "eigendomsbewijs" eveneens afgegeven door de Raad van Beheer.
Kan dit niet door de herplaatstende instantie/persoon worden overlegd dan wordt u bedonderd waar u bijstaat ...trap daar niet in, ook al denkt u dat het betreffende zielige hondje wel op een Pembroke Welsh Corgi lijkt ...het is er geen want anders had de hond wel een stamboom gehad.

 

Hoed u voor namaak !

R 128 HANZESHOW 2017 Kynoweb Ernst von Scheven 20171008 15 07 24 KY2 8119

Dit is een echte volbloed Pembroke Welsh Corgi

en dit is een officiële Nederlandse stamboom incl naam, NHSB nr en chip nummer, deze zijn geplastificeerd

en een voorbeeld van een eigendomsbewijs.

voorbeeld stamboomeigendomsbewijs

 

 

 

 

 

Het verhaal

Wed, 28th October 2020
07:20:46

Y Ddraig Goch

a

 

Facebook pagina

facebook logo png transparent background i2 300x200

Corgi Olympics

 

d1JAeG2NgA5UyADK

Zoeken

  • Last Updated: woensdag 28 oktober 2020, 06:46:06.
.