Pembroke Welsh Corgi
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Y DDRAIG GOCH
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Y DDRAIG GOCH
 Quality in a small package

De Puppy Procedure.

 

U heeft beslist een hond te gaan nemen, of wéér een hond te gaan nemen, of er een hond bij te gaan nemen, hoe dan ook, u bent op zoek naar een hond.

U heeft deze beslissing natuurlijk weloverwogen genomen want u beseft maar al te goed dat dit een ingrijpende beslissing is, een die wellicht een tiende deel van uw leven en die van uw familie dagelijks gaat beïnvloeden.

 

Een en ander is goed doorgesproken met het hele gezin, alle voors en tegens zijn u bekent en u weet waar u aan begint, alleen dat beginnen is zo moeilijk…waar begin je ?

De eerste hindernis is genomen en u gaat op zoek naar een, waarvan u denkt dat het voor uw gezin, geschikt ras is. Vele rassen passeren de revue en uiteindelijk blijven er een paar of misschien, als het gezin snel eensgezind is, één ras over, maar dan, hoe nu verder ?

 

Internet biedt een uitkomst want als je daar die rassen intoetst in het zoekvenster van Google dan komt een waterval van foto’s en kennels e.d. te voorschijn op het beeldscherm, leuk maar erg verwarrend want … hoe nu verder ?

 

Uiteindelijk bent u dan op mijn website beland en deze staat u wellicht aan want anders zat u nu dit niet te lezen….u wilt namelijk weten hoe nu verder ?

 

Ten eerste moet u zeker weten dat u een pup wilt hebben van mijn kennel, als dat zo is dan moet u ook geduld hebben want een pup kopen is niet iets wat je “even” gaat doen en u heeft natuurlijk ook al gelezen dat mijn kennelnaam Y Ddraig Goch is en niet Bol.com ! Ik fok in de eerste instantie voor mijzelf, ik probeer een combinatie van een vader en een moeder te maken waaruit ik iets verwacht wat ik zelf goed kan gebruiken om de toekomst van mijn kennel voort te kunnen zetten in het fokken van gezonde, lieve, karaktervolle en mooi Pembrokes. Maar ik kan niet alles houden ( al zou ik dat soms wel eens willen ) dus moeten er ook verkocht gaan worden omdat ik andere gun te kunnen en mogen genieten van honden van het ras waarvan ik elke dag mag genieten. Maar ik fok niet zo veel en er zijn vele aanvragen, de spoeling is dus dun en het is aan mij een selectie te maken zodat ik de geschiktste nieuwe eigenaren vind voor mijn pups.

 

Dat wetende, kunnen we nu verder gaan met ….hoe nu verder ?

 

De volgende stap is…U stuurt mij een e-mail waarin u mij verteld wie u bent en wat u wilt, u begrijpt dat ik het naadje van de kous wil weten want als u een pup van mij wilt hebben dan zult u aan mijn voorwaarden moeten voldoen en dat hoeft niet perse te zijn dat u op een landgoed woont en dat u hele dagen te tijd heeft, want u weet inmiddels dat een Pembroke met veel minder al genoegen neemt en dat doe ik ook. 

En als mijn e-mail-adres te moeilijk is om in te tikken op uw pc mag u ook deze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of deze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken, is een stuk makkelijker ook te onthouden.

Deze e-mail neem ik heel zorgvuldig door en als het mij aanstaat dan vraag ik in de regel mij eens te bellen zodat we eens kunnen keuvelen over van alles en nog wat en natuurlijk ook over de Welsh Corgi Pembroke. Als u me niet belt is dat ook goed, ik sla alle aanvragen altijd op, dat is soms wel eens makkelijk voor later.

 

Naar aanleiding van dat telefoongesprek is het mogelijk dat ik uw gegevens graag wil hebben. Ik heb geen wachtlijst want ik weet dat deze niet werken, er zijn namelijk mensen die zich bij alle fokkers op wachtlijsten laten zetten, deze mensen zijn niet op zoek naar een goede en betrouwbare pup van een goede en betrouwbare fokker maar naar een.. “zo snel mogelijk een pup en het maakt me niet uit waar vandaan want ze zijn toch allemaal lid van de club dus er is geen verschil"....of toch wel ?

 

Tegen de tijd dat ik dan een nestje ga fokken maak ik dat bekend op deze website en op de Facebook pagina…nog steeds geen garantie dat er ook een nestje geboren gaat worden want een dekking is nog geen nestje, pas na vier weken weten we met redelijke zekerheid te zeggen via een echografie van de teef of er een nestje onderweg is, daar gaan dus al vier weken overheen na de dekking…. Nu is het de tijd om weer eens van u te laten horen, middels een e-mail of telefoon want dan is het voor mij de tijd om enkele mensen uit te gaan nodigen voor een kennismakingbezoek.

 

Alle “nieuwe eigenaren” zijn vooraf de geboorte van een nestje op bezoek geweest, en een bezoek is geen garantie op een pup van mijn kennel, het kennismakingbezoek is ervoor om elkaar in levende lijve te spreken, want een leuke e-mail op een plat beeldscherm of een prettige stem aan de telefoon is niet voldoende, ik wil iemand in de poppetjes van de ogen kijken als deze tegen mij zegt dat ze goed zullen gaan zorgen voor mijn pup ! Ook vertel ik dan alles over de fokkerij, mijn honden, de uiteindelijke prijs van een pup uit dat nestje, mijn kennel, de gezondheid en, bij gebleken geschiktheid, de verder te volgen procedure. En u mag mij natuurlijk uitgebreid en diepgaand interviewen omdat ik graag wil dat u een vertrouwd gevoel krijgt, want het gaan kopen van een hond is in de eerste instantie een vertrouwens kwestie.

U geeft uw voorkeuren aan zodat ik daar rekening mee kan houden als de pups geboren zijn, als u bijvoorbeeld aangeeft dat u perse een rood/witte pup wilt hebben en er worden alleen maar driekleur pups geboren dan bel ik u meteen na de geboorte op met de mededeling dat er voor u geen pup bij is. Als u perse een teefje wilt hebben en het nest bestaat louter uit reuen dan ga ik u mededelen dat er voor u helaas in dit nest geen pup bij is.

 

Maar als ik denk dat er voor u wel een pup in dit nest bij is dan krijgt u na mijn telefoontje een “puppy-knuffel” uitnodiging toegezonden met daarin een link naar een privé foto site alwaar dagelijks foto’s en soms ook een kort filmpje van de pups ge-upload worden zodat de aankomende eigenaren alles van dag tot dag kunnen volgen. In deze uitnodiging staat ook de dag en tijd van het “puppy knuffelen”. Op deze dag gaan we al enkele dingen vast leggen, zo gaan we een koop-optie ondertekenen en betaald u een reservering bedrag voor de pup. Ook horen we dan graag of u al een voorkeur heeft voor een van de pups, want dan ga ik daar rekening mee houden en extra op letten tijdens de dagelijkse observatie van de pups.

 

Als u dan weer na het puppy knuffelen thuis bent vindt u een e-mail met daarin alle informatie die u nodig heeft aangaande het hebben//voeden/verzorgen en opvoeden van uw pup, deze info is door de jaren heen samengesteld naar aanleiding van vragen van eerdere pup-eigenaren.

 

Pas in de zevende levens week van het nest ga ik de juiste eigenaar bij de, volgens mij, juiste pup plaatsen, dit naar mijn inzicht / ervaring en de puppy-karakter-test die ik een week eerder gedaan heb. Ik zoek dus de pup uit en niet u ! Waarom, hoor ik u denken… simpel omdat ik de pups al redelijk ken en ik weet wat u zoekt en ik ken inmiddels uw gezin en situatie, een doerak van een reu die ook nog eens zijn broertjes en zusjes wegduwt bij het eten en niet snel van een correctie van moeder onder de indruk is zet ik niet graag bij een jong gezin met drie heel jonge kinderen, deze zet ik liever bij een wat ouder gezin of een gezin zonder kinderen. Ik fok en selecteer al vanaf 1978 ….ervaring genoeg dus en ik weet dat ik in het verleden daar nooit erg ver naast gezeten heb en dat alle eigenaren zeer tevreden zijn over mijn keuze voor hun pup.

 

Als u nu denkt “wat een gedoe allemaal” dan kan ik u nu al mededelen dat u beter uitkijkt naar een andere fokker omdat u dan niet de Y Ddraig Goch eigenaar bent die ik zoek. Maar als u al dit “gedoe” er graag voor over heeft dan nodig ik uit mij eens een e-mail te sturen.

 

En wellicht zie ik u ergens in de toekomst bij mij op mijn beroemde stoel zitten…

interrogationroom

Ach...zo erg is het nou ook weer niet hoor, je krijgt koffie met een koekje erbij .. winkle smiley1

Y Ddraig Goch

a

 

Corgi Olympics

 

d1JAeG2NgA5UyADK

Zoeken

Fri, 21st July 2017
06:36:33
  • Last Updated: woensdag 19 juli 2017, 14:14:47.
.