Pembroke Welsh Corgi
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Y DDRAIG GOCH
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Y DDRAIG GOCH
 Quality in a small package

Welkom beste zuiderburen.

Op deze pagina wat extra informatie over het importeren van een hond / pup vanuit het buitenland.

*

Kennel Y Ddraig Goch krijgt nog al wat pup-aanvragen vanuit België en heeft al heel wat pups naar België geëxporteerd in de afgelopen jaren, daarom vonden wij het belangrijk deze informatie niet alleen in de Engelse taal op de Engelstalige pagina's op mijn webiste te schrijven maar ook in het Nederlands zodat u als Belgische bezoeker de tekst niet hoeft te vertalen.

*

Als niet ingezetene van Nederland een pup kopen in Nederland en deze mee nemen naar uw eigen thuisland noemen we het "importeren van een product", ja een hond is volgens de wet een product gelijk een auto of frigo, maar omdat we afspraken gemaakt hebben aangaande het vrij transporteren van goederen en personen binnen de EU zou je vermoeden dat je gewoon even een pup kunt gaan kopen in Duitsland of Italië en deze zo, zondermeer, mee kunt nemen naar, in uw geval, België.

Dat klopt voor 99 % van alle producten en goederen maar niet voor o.a. honden, katten en fretten, deze moeten voldoen aan extra's om uw land binnen te mogen.

Als extra moeten deze namelijk ingeent zijn tegen rabiës ( hondsdolheid ).

De opgegeven reden van deze enting is om rabiës binnen de EU te bestrijden, maar in werkelijkheid is het om de oeverloze toestroom van "oostblokkertjes" ( pups die van een puppy-fabriek komen uit een voormalig oostblok land zoals o.a, Roemenie of Hongarije ), elk jaar weer zo'n 70.000 , ziek, niet ingeënt, geen gezondheids-papieren, zonder ontworming en veel te jong, een halt toe te roepen omdat deze pups onder erbarmelijke omstandigheden gefokt, gehouden en getransporteerd worden en er daardoor vele ervan vroegtijdig komt te overlijden.

De EU hoopt erop dat met deze EU-maatregel de toestroom ervan in te perken omdat er aan deze enting voorwaarden zijn waaraan een "oostblokkertje" ook moet voldoen en het daarom niet interessant meer is voor de honden-maffia-handel nog pups naar het westen te exporteren, want de enting mag pas gegeven worden na de leeftijd van 12 weken en heeft dan nog een inwerktijd van 3 weken en een hond van 15 weken is geen schattig klein onschuldig puppy meer maar een jong hondje van 15 weken dat niet zo makkelijk te verkopen is. Maar waar de EU geen rekening mee heeft gehouden is dat 70.000 pups elk jaar goed zijn voor een omzet van enkele miljoenen Euro's en dat daarom deze honden-maffia zich er niet voor schroomt papieren te vervalsen en pups aan te bieden die op papier 15 weken oud zijn maar in werkelijkheid soms nog geen 6 weken oud zijn, met alle gevolgen van dien.

De Belgische en Nederlandse kennel clubs hebben zich hard gemaakt om deze regels niet toe te passen op FCI stamboomhonden omdat deze in de regel van gerenomeerde en FCI erkende kennels komen. Daar komt bij dat er al sinds 2001 officieel geen rabiës meer voorkomt in België en België, volgens de Wereldorganisatie voor diergezondheid, als rabiës vrij land is beschreven en Nederland al vanaf 1991 rabiës vrij is. Maar het is voor de EU makkelijker uit te voeren en te controleren als alle honden onder deze regel vallen dus er worden geen uitzonderingen gemaakt, ook een pup die van Tilburg naar Nieuwkerk, net over de Belgische grens, 15 Km van Tilburg gaat moet voldoen aan deze EU wetgeving en dat al sinds 29-12-2014. Een pup die gaat wonen in Nieuwe Statenzijl in Groningen-Duits/Nederlandse grens ,300 Km van Tilburg, mag daar gaan wonen zonder rabiës enting en mag dan ook met de 7 weken officieel het nest verlaten, daar waar het voor de export-pup naar o.a, België, dan nog 8 weken langer duurt vooraleer deze het nest mag verlaten.

Dat brengt dus extra zorg en kosten met zich mee en deze zijn voor de nieuwe eigenaar en het maakt niet uit waar deze nieuwe eigenaar in Europa woont want de extra kosten van o.a, huisvesting, voeding, opvoeding, entingen, ontwormingen e.d, zijn voor alle buitenlandse nieuwe eigenaren het zelfde, of de pup nu naar Italië of naar België gaat. 

Deze regels gelden bijvoorbeeld niet voor pups die naar Amerika gaan want Amerika is geen EU-land. Maar ook pups die bijvoorbeeld naar Denemarken gaan, Denemarken is aangaande de rabiës een "uitzonderings-land" daarom mogen de pups met 7 weken daar al naar toe omdat Denemarken pups jonger dan 12 weken toelaat zonder rabiës enting, pups ouder dan 12 weken moeten daarentegen wel rabiës geënt zijn, de pup moet ook per vliegtuig naar Denemarken want als je dat met een auto doet dan ga je met de pup door Duitsland en daar moet de pup weer wel ingeënt zijn en dus ouder dan 15 weken.

Dat alles verteld, is het logisch dat een pup die aan deze EU wetgeving moet voldoen en daarom twee maanden langer bij de fokker moet blijven ook duurder is in aanschaf. Onze begin-prijs voor een pup in 2020 is, voor een huishond kwaliteit pup die in Nederland blijft € 1850,-, voor een zelfde pup die naar het buitenland geëxporteerd wordt, en volgens de daar geldende wetten pas na de rabiës enting mag worden geimporteerd en dus tot de 15 weken onder de verantwoording van de fokker valt is de prijs, vanaf € 2450,- houdt u daar alstublieft rekening mee als u een hond vanuit een ander europees land gaat importeren naar belgië.

 

 

Het verhaal

Thur, 29th October 2020
02:11:36

Y Ddraig Goch

a

 

Facebook pagina

facebook logo png transparent background i2 300x200

Corgi Olympics

 

d1JAeG2NgA5UyADK

Zoeken

  • Last Updated: woensdag 28 oktober 2020, 06:46:06.
.