Pembroke Welsh Corgi
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Y DDRAIG GOCH
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Y DDRAIG GOCH
 Quality in a small package

Y DDRAIG GOCH GROOTt

 

De Puppy Procedure.

U heeft beslist een hond te gaan nemen, of wéér een hond te gaan nemen, of er een hond bij te gaan nemen, hoe dan ook, u bent op zoek naar een hond.

U heeft deze beslissing natuurlijk weloverwogen genomen want u beseft maar al te goed dat dit een ingrijpende beslissing is, een die wellicht een tiende deel van uw leven en die van uw familie dagelijks gaat beïnvloeden.

Een en ander is goed doorgesproken met het hele gezin, alle voors en tegens zijn u bekend en u weet waar u aan begint, alleen dat beginnen is zo moeilijk…waar begin je ?

De eerste hindernis is genomen en u gaat op zoek naar een, waarvan u denkt dat het voor uw gezin, geschikt ras is. Vele rassen passeren de revue en uiteindelijk blijven er een paar of misschien, als het gezin snel eensgezind is, één ras over, maar dan, hoe nu verder ?

Internet biedt een uitkomst want als je daar die rassen intoetst in het zoekvenster van Google dan komt een waterval van foto’s en kennels e.d. te voorschijn op het beeldscherm, leuk maar erg verwarrend want … hoe nu verder ?

Uiteindelijk bent u dan op mijn website gekomen en deze staat u wellicht aan want anders zat u nu dit niet te lezen….u wilt namelijk weten hoe nu verder ?

Ten eerste moet u zeker weten dat u een pup wilt hebben van mijn kennel, als dat zo is dan moet u ook geduld hebben want een pup kopen is niet iets wat je “even” gaat doen en u heeft natuurlijk ook al gelezen dat mijn kennelnaam Y Ddraig Goch is en niet Bol.com ! Ik fok in de eerste instantie voor mijzelf, ik probeer een combinatie van een vader en een moeder te maken waaruit ik iets verwacht wat ik zelf goed kan gebruiken om de toekomst van mijn kennel voort te kunnen zetten in het fokken van gezonde, lieve, karaktervolle en mooie Pembrokes. Maar ik kan niet alles houden ( al zou ik dat soms wel eens willen ) dus moeten er ook verkocht gaan worden omdat ik andere gun te kunnen en mogen genieten van honden van het ras waarvan ik elke dag mag genieten, de opbrengst is geen winst maar een inverstering in de toekomst van mijn ras en mijn hobby, de Welsh Corgi Pembroke. Maar ik fok niet zo veel en er zijn vele aanvragen, de spoeling is dus erg dun en het is aan mij een selectie te maken zodat ik de geschiktste nieuwe eigenaren vind voor mijn pups.

Dat wetende, kunnen we nu verder gaan met ….hoe nu verder ?

De volgende stap is…U stuurt mij een e-mail, uw introductie-mail, waarin u mij vertelt wie u bent en wat u wilt, u begrijpt dat ik het naadje van de kous wil weten, want als u een pup van mij wilt hebben dan zult u aan mijn voorwaarden moeten voldoen en dat hoeft niet perse te zijn dat u op een landgoed woont en dat u hele dagen te tijd heeft, want u weet inmiddels dat een Pembroke met veel minder al genoegen neemt en dat doe ik ook. Deze e-mail sla ik op, dat doe ik met alle introductie-e-mails die ik ontvang want dat is voor mij makkelijk als u later reageert op een een melding van een te verwachten of reeds geboren nest op deze website en de  Facebook-pagina.

Mijn mail adres is te vinden op de  contactpagina

Ik heb geen wachtlijst want ik weet dat deze niet werken, er zijn namelijk mensen die zich bij alle fokkers op wachtlijsten laten zetten, deze mensen zijn niet op zoek naar een goede en betrouwbare pup van een goede en betrouwbare fokker maar naar een.. “zo snel mogelijk een pup en het maakt me niet uit waar vandaan want ze zijn toch allemaal lid van de club dus er is geen verschil"....of toch wel ?

Tegen de tijd dat er een nestje onderweg, of geboren is maak ik dat bekend op deze website en op de Facebook pagina. Mocht u dan nog steeds geïnteresseerd zijn in een pup dan is het de tijd om weer eens van u te laten horen, middels een e-mail, uw pup-aanvraag-mail, want dan is het voor mij de tijd om enkele mensen uit te gaan nodigen voor een kennismakingbezoek. Ik nodig nooit mensen uit als er niet eerst telefonisch contact geweest is en ik al uw gegevens heb want ik ben een hobby-fokker en geen dierentuindirekteur en weet op voorhand graag wie ik bij mij in huis uitnodig.

Het is dus onnodig uwzelf uit te nodigen, ik krijg zowat dagelijks "kennismakingsverzoeken" van mensen die graag eens het ras in het echt willen meemaken om te zien of het een ras voor hun is, een soort "proefritje maken met een hond" en u begrijpt dat het voor mij als hobby fokker ondoenelijk is al die mensen daadwerkelijk uit te nodigen, ik zou geen tijd meer hebben voor mijzelf, mijn gezin en mijn honden.

Alle “nieuwe eigenaren” zijn, indien mogelijk, nog voor de geboorte van een nestje al op bezoek geweest om zo "impulsaankoop" tegen te gaan. En een bezoek is geen toezegging op een pup van mijn kennel, het kennismakingbezoek is ervoor om elkaar in levende lijve te spreken, want een leuke e-mail op een plat beeldscherm of een prettige stem aan de telefoon is niet voldoende, ik wil iemand in de poppetjes van de ogen kijken als deze tegen mij zegt dat ze goed zullen gaan zorgen voor mijn pup ! Ook vertel ik dan alles over de fokkerij, mijn honden, de uiteindelijke prijs van een pup uit dat nestje, mijn kennel, de gezondheid en, bij gebleken geschiktheid, de verder te volgen procedure. En u mag mij natuurlijk uitgebreid en diepgaand interviewen omdat ik graag wil dat u een vertrouwd gevoel krijgt, want het gaan kopen van een hond is in de eerste instantie een vertrouwens kwestie.

Tijdens dit kennismakingsbezoek mag u uw voorkeuren aangeven zodat ik daar rekening mee kan houden als de pups geboren zijn, als u bijvoorbeeld aangeeft dat u perse een rood/witte pup wilt hebben en er worden alleen maar driekleur pups geboren dan bel ik u meteen na de geboorte op met de mededeling dat er voor u geen pup bij is. Als u perse een teefje wilt hebben en het nest bestaat louter uit reuen dan ga ik u mededelen dat er voor u helaas in dit nest geen pup bij is.

Maar als ik denk dat er eventueel voor u wel een pup in dit nest bij is dan krijgt u na mijn telefoontje een “puppy-knuffel” uitnodiging toegezonden met daarin een link naar een privé foto site alwaar wekelijks foto’s en soms ook een kort filmpje van de pups ge-upload worden zodat de aankomende eigenaren alles van dag tot dag kunnen volgen. In deze uitnodiging staat ook de dag en tijd van het “puppy knuffelen”. Op deze dag gaan we al enkele dingen verder bespreken aangaande de gang van zaken naar een eventuele verkoop toe.  Ook horen we dan graag of u al een voorkeur heeft voor een van de pups, want dan ga ik daar rekening mee houden en extra op letten tijdens de dagelijkse observatie van de pups, wederom is dit geen toezegging op een pup.

Als u dan weer na het puppy knuffelen thuis bent vindt u een e-mail met daarin alle informatie die u nodig heeft aangaande het hebben//voeden/verzorgen en opvoeden van uw eventuele aanstaande pup, deze info is door de jaren heen samengesteld naar aanleiding van vragen van eerdere pup-eigenaren.

In de zevende levens week van het nest ga ik de pups karakter-testen om te kijken of ik de juiste eigenaar bij de, volgens mij, juiste pup kan plaatsen, dit naar mijn inzicht / ervaring. Ik zoek dus de pup uit !  Waarom, hoor ik u denken… simpel omdat ik de pups al redelijk ken en ik weet wat u zoekt en ik ken inmiddels uw gezin en situatie, een doerak van een reu die ook nog eens zijn broertjes en zusjes wegduwt bij het eten en niet snel van een correctie van moeder onder de indruk is zet ik niet graag bij een jong gezin met drie heel jonge kinderen, deze zet ik liever bij een wat ouder gezin of een gezin zonder kinderen. Ik fok en selecteer al vanaf 1980 ….ervaring genoeg dus en ik weet dat ik in het verleden daar nooit erg ver naast gezeten heb en dat alle eigenaren zeer tevreden zijn over mijn keuze voor hun pup. Overigens maakt u geen enkele aanspraak op een pup van mijn kennel na aanleiding van uitspraken, bezoeken en /of zogenaamde "beloftes" en dit is wederzijds, alles is vrijblijvend, u kunt/mag nog een seconde voor de definitieve overdracht afzeggen maar dat kan/mag ik ook.

Als u nu denkt “wat een gedoe allemaal” dan kan ik u nu al mededelen dat u beter uitkijkt naar een andere fokker omdat u dan niet de Y Ddraig Goch eigenaar bent die ik zoek. Maar als u al dit “gedoe” er graag voor over heeft dan nodig ik uit mij eens een e-mail te sturen.

 

En wellicht zie ik u ergens in de toekomst bij mij op mijn beroemde stoel zitten…

interrogationroom

Ach...zo erg is het nou ook weer niet hoor, je krijgt koffie met een koekje erbij .. winkle smiley1

Speciaal voor onze Belgische gasten.

Klik hier voor de EU import-reglementen

 

Het verhaal

Sat, 4th February 2023
00:05:35

Y Ddraig Goch

a

 

Facebook pagina

facebook logo png transparent background i2 300x200

Corgi Olympics

 

d1JAeG2NgA5UyADK

Zoeken

  • Last Updated: dinsdag 31 januari 2023, 07:41:30.
.