Pembroke Welsh Corgi
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Y DDRAIG GOCH
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Y DDRAIG GOCH
 Quality in a small package

Vandaag vroeg afgereisd naar Kaunitz in Duitsland want daar was de Kampioens clubmatch voor de Britse Herders. Ik heb Fientje ( Y Ddraig Goch Obvious one of Tuur ) meegenomen, ze is pas 11 maanden maar heeft goed haar mannetje gestaan vandaag. Na een dikke vier uur rijden ( door alle afsluitingen en weg werkzaamheden in heel Duitsland ) kwam ik aan in Kaunitz. De keurmeester is Herr Rolf Blessing ( fokt zelf ook de Welsh Corgi Pembroke ). Fientje doet mee in de jeugd-klass samenmet nog zes andere in haar klasse, een paar jonge reuen en een teef in de tussen-klasse en nog eens vijf in de teven-open-klasse....competitie genoeg. Maar Herr Blessing is helemaal weg van mijn Fientje dus geeft haar een eerste plaats met een Uitmuntend en de titel "Club Jugend Sieger 2019" en "Club Sieger 2019" het J-CAC en het CAC-VDH. De rest van de teven verslaat ze ook dus ze wordt Beste Teef en door boven op ook nog eens Beste van het Ras. Mijn dag kan niet meer kapot....wat een overwinning, Fientje laat zomaar even bijna 20 honden achter zich.

Club jeugend sieger 2019 Fientje

 

Vandaag is het dan zover, de laatste van de drie die in Nederland blijven wonen gaat uitvliegen, Semya en Eddy vlogen een week eerder als uit en nu gaat Whopper ook naar zijn nieuwe "foreverhome" in Delft. De laatste van het stel mag nog even blijven want die gaat in het buitenland wonen dus mag bij ons het Kerst feest vieren en het vuurwerk aanschouwen met "oud en nieuw".  Heel tevreden ben ik over dit nestje, ik kan wel zeggen dat het mijn verwachtingen overtroffen heeft qua kwaliteit. Jammer dat een teefje dood geboren was en het andere teefje, wat aanvankelijk ook naar het buitenland zou gegaan zijn ook na twee weken is overleden. Ik ga deze combinatie van Oukje en Tuur zeker nog eens in de toekomst doen en hoop dan dat er een mooi teefje voor mijzelf in zal zitten om verder op door te gaan met de fokkerij.

whopper en James laatste dag samen

Afgelopen zondag 14 oktober heeft Oukje het leven gegeven aan vijf pups, vier reuen en een teefje (een tweede teefje was doorgeboren). Dit is ons "P-nestje" uit Tuur en Oukje. Moeder en pups zijn gezond en doen het heel goed.

Oukje Ive got puppies

Onze kennelnaam is Y Ddraig Goch (de draak rood) en is tevens het symbool van Wales, de vlag van Wales heeft dezelfde naam en in de vlag is de rode draak te zien. Na lang zoeken heeft Peter een kunstenaar gevonden, die toevallig ook nog eens in Wales woont en hem gevraagd een "echte" Y Ddraig Goch voor ons te maken....en dat heeft hij gedaan. Paul heeft er een maand lang elke dag aan gewerkt en het resultaat is er dan ook naar...zie hier onze Y Ddraig Goch.

Draig kopie

Omdat we vroeger met de oudjes naar de shows gingen en nu eigenlijk nooit meer, hadden we besloten om naar een speciale show te gaan voor jonge en oude honden, "de puppy, jongehonden & veteranen show van de Baronië" te Breda.

En wat hebben we het naar ons zin gehad, volop zon en de hele dag droog gebleven. Tilleke zou meedoen in de veteranenklasse van 8 t/m 10 jaar maar omdat ze een paar weken geleden een hotspot opliep en daar nog van aan het genezen was hebben we besloten ze wel mee te nemen maar niet uit te brengen in de ring, Emilka, de net een operatie aan haar ooglid ondergaan had hebben we wel uitgebracht want de wond was nagenoeg geheel en goed hersteld.

En maar goed ook dat we Emilka hebben mee laten doen....ze won namelijk de veteranenklasse voor honden vanaf 11 jaar oud, en niet alleen de beide keurnmeesters waren onder de indruk van haar vookomen en vooral haar gangwerk, want iedereen daar had heel veel respect voor mijn oude dame die met haar bijna 13 jaren de jonkies liet zien wat gangwerk is !

Gefeliciteerd Etna Emocja Gauucho.

Ouwehondendag KC de Baronie 2018 520

Fri, 15th February 2019
21:55:45

Y Ddraig Goch

a

 

Facebook pagina

facebook logo png transparent background i2 300x200

Corgi Olympics

 

d1JAeG2NgA5UyADK

Zoeken

.