Pembroke Welsh Corgi
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Y DDRAIG GOCH
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Y DDRAIG GOCH
 Quality in a small package

Afgelopen zondag 14 oktober heeft Oukje het leven gegeven aan vijf pups, vier reuen en een teefje (een tweede teefje was doorgeboren). Dit is ons "P-nestje" uit Tuur en Oukje. Moeder en pups zijn gezond en doen het heel goed.

Oukje Ive got puppies

Onze kennelnaam is Y Ddraig Goch (de draak rood) en is tevens het symbool van Wales, de vlag van Wales heeft dezelfde naam en in de vlag is de rode draak te zien. Na lang zoeken heeft Peter een kunstenaar gevonden, die toevallig ook nog eens in Wales woont en hem gevraagd een "echte" Y Ddraig Goch voor ons te maken....en dat heeft hij gedaan. Paul heeft er een maand lang elke dag aan gewerkt en het resultaat is er dan ook naar...zie hier onze Y Ddraig Goch.

Y Ddraig Goch sculpture BlackSheepSteel 3

Omdat we vroeger met de oudjes naar de shows gingen en nu eigenlijk nooit meer, hadden we besloten om naar een speciale show te gaan voor jonge en oude honden, "de puppy, jongehonden & veteranen show van de Baronië" te Breda.

En wat hebben we het naar ons zin gehad, volop zon en de hele dag droog gebleven. Tilleke zou meedoen in de veteranenklasse van 8 t/m 10 jaar maar omdat ze een paar weken geleden een hotspot opliep en daar nog van aan het genezen was hebben we besloten ze wel mee te nemen maar niet uit te brengen in de ring, Emilka, de net een operatie aan haar ooglid ondergaan had hebben we wel uitgebracht want de wond was nagenoeg geheel en goed hersteld.

En maar goed ook dat we Emilka hebben mee laten doen....ze won namelijk de veteranenklasse voor honden vanaf 11 jaar oud, en niet alleen de beide keurnmeesters waren onder de indruk van haar vookomen en vooral haar gangwerk, want iedereen daar had heel veel respect voor mijn oude dame die met haar bijna 13 jaren de jonkies liet zien wat gangwerk is !

Gefeliciteerd Etna Emocja Gauucho.

Ouwehondendag KC de Baronie 2018 520

Helaas hebben onverlaten het nodig gevonden om mijn website te hacken en er een hoop rotzooi in achter te laten, twee weken zijn er nodig geweest om alles weer werkend te krijgen maar daarvoor moest wel twee maanden terug in de tijd en er een backup terug op zetten met het gevolg dat alle info van twee maanden weg is, Peter werkt er aan om alles toch weer terug erop te gaan zetten.

Het echte nieuwtje zetten we er meteen op....

OUKJE IS DRACHTIG EN VERWACHT HAAR EERSTE NESTJE IN OKTOBER

Vandaag op de show in Genk / België een hele goed dag gehad.

Voor het eerst deed mijn Fientje (aka: Y Ddraig Goch Obvious One of Tuur) mee in de baby-klasse, net een paardagen vier maanden oud en een mooie 2e plaats gehaald met een Veel Belovend op haar rapport.

Jules ( aka: Kinghton) haalde een 1st plaats met een Uitmiuntend en het reserve CAC-CACIB

Doris ( aka: A Black Magic Fairy vd Baumkrone) haalde ook een 1st plaats met het CAC-CACIB maar deed daar nog het BOS even bij !!!

Deze eigenaar en fokker is weer helemaal blij en gelukkig.

Doris BOS Genk juni 2018

Mon, 10th December 2018
20:27:34

Y Ddraig Goch

a

 

Facebook pagina

facebook logo png transparent background i2 300x200

Corgi Olympics

 

d1JAeG2NgA5UyADK

Zoeken

.