Pembroke Welsh Corgi
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Y DDRAIG GOCH
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Y DDRAIG GOCH
 Quality in a small package

Natuurlijk doen wij mee aan de grootste show van dit jaar, de Euro-Dog-Show & Euro-Corgi-Show in Wels, Oostenrijk, en wel met Oukje en Fientje die het op gaan nemen tegen 143 andere, vanuit heel Europa komende Pembroke's. Eerst even er naar toe rijden op donderdag en ons door de vele files in Duitsland worstelen, uiteindelijk na een rit van 12 uren komen we aan in Ansfelden alwaar in en om het hoter Gasthof Stockinger de Euro-Corgi gehouden wordt op vrijdag 14 Juni. Het is een zeer warme dag maar ook een zeer succesvolle want Oukje krijgt van keurmeester Kevin Dover (UK) eigenaar van kennel Pemcader een Excellent maar wordt niet geplaatst, Fientje daarentegen wel, zij krijgt een heel mooi keurverslag en een 4e plaats, ook met een Excellent!!

Wels

 

Abby (Ermyn Fly Like a Y Ddraig Goch, dochter van de beroemde Engelse en Russische Kampioen Ermyn Snow Knight) heeft enkel weken geleden een "lang weekend" gehad in Nedersaksen / Duitsland op de mooie manege van collega fokker Danny Reinkehr. Danny is de eigenaar van de beroemde reu Justin (Greenwoods Secret Agent 11), Justin komt oorspronkelijk uit Bucyrus -Ohio-Amerika, uit een van de beroemste Pembroke Welsh Corgi kennels ter wereld "Greenwoods" van Dede Rodgers en Mary Greenwood. 

Ik ben erg in de wolken omdat Justin dat weekend verliefd werd op mijn Abby en van het een kwam het ander....Abby heeft nu puppy's in haar buikje en die mogen er over een paar weken uit.

aankondiging verwacht

Op de internationale hondenshow in Genk / Belgie, Knighton, gefokt door mijn man Peter uit, Gwenneth Fulrous Eowyn v Rohan X Int-Multi Ch Y Ddraig Goch Knight of Manorbier, werd door de keurmeester Hectors 1st met een Uitmuntend, het CAC-CACIB en Beste van het ras en daarmee haalde hij samen met zijn eigenaar Chantal v Doezelaar het laatste pupnt voor de titel "BELGISCH KAMPIOEN". 

Knighton Belgisch Kamp

De show in Goes was een erg teleurstellende dag voor ons, Fientje werd beoordeeld door een zogenaamde "allrounder", een keurmeester (R.Tolsen) die alle rassen mag keuren, maar van de Welsh Corgi Pembroke had hij niet erg veel verstand want hij stelde een Pembroke met een duidelijke krulstaart (wat volgens de standaard niet mag bij ons ras) boven mijn mooie Fientje, Fien kreeg dan welliswaar een Uitmuntend op haar rapport maar met een zeer teleurstellende 3e plaats die ze niet verdiende.

Vandaag op mijn eigen verjaardag naar de show gegaan met Oukje en haar zoontje (van bijna zes maanden oud) James en wat deden ze het goed, Oukje haalde een zeer mooie tweede plaats met het res CAC-CACIB en jonge James een welverdiende eerste plaats met een zeer goed rapport van de keurmeester Colm Hastings uit Ierland en een "very promising" en daar bovenop nog de teefjes verslagen en dus ook beste minor pup van de Pembrokes geworden....mijn dag kan niet meer stuk, een prachtig verjaardagscadeautje.

Oukje en James Antwerpen 2019

Het verhaal

Thur, 20th June 2019
21:08:03

Y Ddraig Goch

a

 

Facebook pagina

facebook logo png transparent background i2 300x200

Corgi Olympics

 

d1JAeG2NgA5UyADK

Zoeken

.