Pembroke Welsh Corgi
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Y DDRAIG GOCH
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Y DDRAIG GOCH
 Quality in a small package

Met onmiddellijke ingang is de kennel gestopt met het showen en fokken van honden, de reden is dat de fokster Tanne Eerland heel erg ziek is en genoodzaakt te stoppen om een intensieve behandeling te kunnen ondergaan, daarna, bij leven en welzijn gaat alle overgebleven tijd gedeeld worden met de kinderen en kleinkinderen.

THE END

 - TEUN -

Ook wel “Y Ddraig Goch Wandering Star” is mijn hoop voor de toekomst als het gaat over de fokkerij want als je hoogwaardige pups op de wereld wil zetten dan moet je met goed “materiaal” fokken.

Teun is een reu, nazaat van mijn Neeltje (Ermyn X Greenwoods) en Simeon ( Triple H X Laif Spring)

Deze voorouders zijn allen van zeer hoog aangeschreven kennels van over de hele Wereld.

Maar voor we met Teun kunnen gaan fokken moet hij eerst een reeks van gezondheidsonderzoeken ondergaan, zo heeft hij inmiddels met vlag en wimpel het EIC, vWD1, DM en Fluff onderzoek doorstaan en is dus vrij van al deze erfelijke ziektes, ook zijn ogen en zijn heupen gaan we onderzoeken maar dat pas als hij ouder is dan een jaar.

Wil je meer weten over deze erfelijk overdraagbare ziektes…alles is terug te vinden op deze website, de meest uitgebreide in heel Europa op gebied van de Welsh Corgi Pembroke.

Maar niet alleen zijn gezondheid moet 100% in orde zijn, zijn karakter en uiterlijk ook, vandaar dat hij, als hij de leeftijd heeft ook te zien zal zijn op honden-shows in heel Europa. Zijn karakter is nu nog te veel in ontwikkeling om te zeggen hoe hij later zal gaan worden, wel is hij een grote mensen, honden en kindervriend gebleken, maar voor nu nog een echte puber, dwars en tegen de draad in….normaal karakter dus voor een Pembroke van deze leeftijd.

maatjes 2

Teun en Emma, onafscheidelijk 

2023 is nog geen maand jong en de eerste show stond voor ons klaar in Mouscron, aan de Franse grens. 

IK heb maar een hond ingeschreven, mijn Neeltje, die nog geen half jaar geleden een nest gegeven heeft en nog niet helemaal in haar oude prachtige vacht is, maar dat nam niet weg dat ze daar een hele mooie 2e plaats wist te veroveren en daarmee het reserve CAC en CACIB binnen wist te hengelen, voor een eerste show een hele mooie prestatie, zoals altijd ben ik erg trots op mijn eigen gefokte Ch Y Ddraig Goch Quilt of Green Woods. 

Dipl Mouscron res CAC CACIB 2023

Vandaag, vrijdag 16 december was het dan eindelijk zo ver, Teun mocht voor de eerste maal mee naar een hondenshow en meteen een clubmatch waar fokker en keurmeester Anneli Sutela uit Finland keurde.

Ik had Teun in de Baby-klasse, Emma in de Puppy-klasse en haar moeder Kae inde Open-klasse staan.

TEUN = BESTE BABY PEMBROKE 

EMMA = BESTE PUPPY PEMBROKE

KAE = 2e UITMUNTEND 

rachel club kopie

 

De grootste show in Nederland is weer geweest, de "Winner". Ik ben er ook naar toe gegaan, helemaal naar Leeuwarden met Kae in de openklasse en Emma in de puppyklasse.
Het was een bijzondere show want de keurmeester is pas een jaar keurmeester op de Welsh Corgi Pembroke en dan al zo'n belangrijke show keuren is een uitdaging. De keurmeester Mevr. Birgit Sluiter heeft haar praktijk op het ras opgedaan bij mij in 2021 dus is was benieuwd hoe ze zou gaan keuren.


Emma haalde een hele mooie eerste plaats en werd ook BESTE PUPPY en haar moeder Kae een 3e plaats met een Uitmuntend.

rozet winner 2022

Het verhaal

Wed, 22nd March 2023
22:44:32

Y Ddraig Goch

a

 

Facebook pagina

facebook logo png transparent background i2 300x200

Corgi Olympics

 

d1JAeG2NgA5UyADK

Zoeken

.