Pembroke Welsh Corgi
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Y DDRAIG GOCH
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Y DDRAIG GOCH
 Quality in a small package

In het weekend van 20 en 21 februari hadden we een oude bekende op visite.

Ties (Y Ddraig Goch Quest for a Dare Devil), de broer van Neeltje.

En Ties kwam speciaal voor Oukje (Pemslife Joint Strike Fighter).

Ze hebben een leuk weekend gehad samen.

dekking foto algemeen
 

Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar het is dan toch uiteindelijk gelukt. Enige tijd geleden hebben we sperma in laten vliegen vanuit Italië van Int-Multi Kampioen Pemcader High Flyer, die ook "Kampioen vererver" is in Italië ( dat betekend dat van elk nest waar hij de vader van is er minimaal 1 pup later ook kampioen geworden is).

Net op tijd binnen was het dure goedje uit Italië zodat de dierenarts het meteen via een endoscopische kunstmatige inseminatie in kon brengen en met succes blijkt nu, want Abby is drachtig, en waarschijnlijk niet alleen van Charlie maar ook van Tuur want ik wilde het risico niet nemen dat het sperma te laat in Nederland zou zijn dus heeft Tuur ook een duit in de baarmoeder gedaan, dat is sinds 2020 mogelijk en wordt door de Raad van Beheer toegestaan.

Na de geboorte gaan we uitzoeken via DNA onderzoek welke pup van welke vader is......spannend.

Charlie Abby 7

Wij hoopten einde het jaar 2020 de 4000ste “I-like” te halen op onze FB-page maar helaas hebben we dat net niet gehaald.

Wel een paar dagen erna en daarom willen we alle 4000 mensen bedanken voor hun support.

Dank jullie wel…en op naar de 5000!

3D Like Icon

Afgelopen week arriveerde er een klein en gekoeld pakketje uit Italië.

In het pakketje zat een klein buisje vol met “levend weefsel” en werd door TNT per expres bezorgd bij een dierenarts in de plaats Best bij Eindhoven. De gespecialiseerde dierenarts Laura heeft het spulletje nagekeken en als “zeer goed” bestempeld alvorens ze het met een endoscoop ingebracht heeft bij Abby….nu is het afwachten of en wat het gaat geven.

sperma transport TNT charlie

Eindelijk, na zolang wachten en ondanks alle Corona maatregelen is ze gearriveerd.

Met de tijd die voortduurde en de CoVid-19 regeltjes die steeds weer strenger werden in en tijdens de tweede corona-golf, die ook Italië troffen, was het gaan "ophalen van Kae" geen vanzelfsprekendheid meer.

In Nederland werd al een reisverbod ingesteld “niet reizen tenzij het een noodzakelijke reis is” en ik vond het gaan ophalen van mijn Kae wel erg noodzakelijk, ze was inmiddels tegen rabiës ingeënt en al bijna 16 weken oud, haar gewicht incl. de reistas waren net over de 7 kilogram en de KLM staat vervoer tot 8 kilogram toe in de cabine van het vliegtuig.

Dus alles in het werk gesteld om al zigzaggend naar Bologna af te reizen na eerst een commerciële CoVid-19 test gedaan te hebben en gelukkig was die negatief, ik mocht naar Italië op ……. VRIJDAG de 13e

Op zaterdag 14 november weer terug maar nu met Kae op mijn schoot in de cabine van de KLM  cityhopper en eenmaal aangekomen op Schiphol krijg ik van Peter, die me op kwam halen, te horen dat ook de Reggio Emilia in Italië vanaf maandag 16 nov op lockdown gaat.

Maar dat maakte me niets meer uit

KAE is thuis.

Welkom Pemslife Very High Resolution in de roedel van Y Ddraig Goch.

Kae 1st dag thuis 5

Het verhaal

Wed, 3rd March 2021
08:54:50

Y Ddraig Goch

a

 

Facebook pagina

facebook logo png transparent background i2 300x200

Corgi Olympics

 

d1JAeG2NgA5UyADK

Zoeken

.