Pembroke Welsh Corgi
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Y DDRAIG GOCH
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Y DDRAIG GOCH
 Quality in a small package

 

Y Ddraig Goch Walk the Dunes of Brabant 2022

*

Na onze eerste wandeling in 2019 besloten we er elk jaar een te gaan doen maar daar dacht COVID anders over want de editie 2020 en 2021 moesten worden afgelast.

Dan in 2022 gaan we het weer eens proberen, onder voorbehoud natuurlijk want de COVID ligt nog steeds op de loer en kan zomaar ineens de kop weer opsteken.

Alles lijkt goed te gaan dus we plannen de wandeling te gaan houden in augustus maar daar moeten we snel op terug komen want Neeltje is gedekt en blijkt drachtig te zijn en uitgerekend zo rond onze geplande wandeling datum.

Dus een nieuwe datum en wel helemaal eind oktober, de 30ste.

We laten weer ruim van te voren aan iedere Y Ddraig Goch eigenaar, waar ook ter wereld deze mag wonen, weten dat de wandeling doorgaat voor zover nog niets iets anders ons roet in het eten gaat gooien.

Het is zover, de pups van Neeltje zijn allemaal het nest uit ( behalve Teun want die houden we zelf) dus met volle kracht vooruit naar de wandeling.

Het is de 30ste en wij naar de paarkeerplaats waar we met z’n allen hebben afgesproken en vanwaar we gaan vertrekken naar de duinen, maar daar aangekomen blijken niet alleen wij een goed idee te hebben met onze wandeling, tot aan het begin van de straat en ook de hele parkeerplaats staat vol met auto’s en heel veel met paardentrailers er achter. Achteraf erg logisch natuurlijk want de weersvoorspelling zijn dat dit de laatste dag is van de Indian-summer. De afgelopen dagen was het al bijzonder goed weer, droog…zonnetje erbij en temperaturen oplopend naar zo’n 25/26 graden en deze zondag gaat het wel 20/22 graden worden, ideaal wandelweer dus.

De opkomst kan altijd beter natuurlijk maar in het achterhoofd weten we dat er ook veel Y Ddraig Gochs in het buitenland zijn, in Duitsland en België maar ook in Portugal, Gabon en Amerika.

We tellen zo’n 25 Pembrokes (van de 110 door ons gefokte in de afgelopen 13 jaren) Inmiddels zijn er door de jaren heen natuurlijk ook overleden, als dan niet door hoge leeftijd, deze zijn er natuurlijk ook niet bij….al met al zijn we dus best wel tevreden over de opkomst, zeker met de oudste aanwezige Pembroke van ruim 15 jaren en de jongste van net 12 weken oud.

De wandeling verloopt soepel en zonder al te veel “ruzies” hier en daar een grom en een korte felle uithaal maar daar bleef het dan ook bij, de orde was gesteld in de groep en de wandeling was daarna leuk en voor iedereen ontspannen.

Leuk zou geweest zijn dat we na de wandeling nog even met z’n allen konden napraten en bijpraten op het terras onder het genot van een versnapering maar bij aankomst daar bleek het hele terras bommetje vol te zijn, geen enkel plaatsje meer over en het aanliggende terras was gesloten en bleef dat ook omdat de uitbater met een personeelstekort kampte.

Goed om daar de volgende keer rekening mee te gaan houden en alvast te reserveren.

Maar al met al weer een geslaagde wandeling.

Wij hopen jullie allemaal en ook andere dan weer te zien op de

KENNEL-DAG 2023

source

 

 

Het verhaal

Fri, 3rd February 2023
23:15:04

Y Ddraig Goch

a

 

Facebook pagina

facebook logo png transparent background i2 300x200

Corgi Olympics

 

d1JAeG2NgA5UyADK

Zoeken

  • Last Updated: dinsdag 31 januari 2023, 07:41:30.
.