Pembroke Welsh Corgi
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Y DDRAIG GOCH
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Y DDRAIG GOCH
 Quality in a small package

BERICHT 

 

 

Y DDRAIG GOCH GROOTt

heeft ook een Facebook pagina, het Fb logo hier onder is de link er naar toe.

facebook logo png transparent background i2 300x200

Facebook is een erg leuk internet-medium mits men er goed mee omgaat. Wij gebruiken Facebook hoofdzakelijk om nieuwsberichten snel door te kunnen geven aan een grote groep volgers van onze kennel. Als u automatisch op de hoogte gehouden wilt worden van het reilen en zeilen van de kennel dan kunt u de pagina "liken" en dan mist u niets meer.

Ik ben ook "lid" van menig Corgi forum op Facebook maar schrijf daar zelden iets omdat gebleken is dat al dat soort internet-fora een bron van ergernis en zwart-makerij zijn.

Een forum is leuk voor liefhebbers van een ras om zo onderling leuke ervaringen en foto's uit te kunnen wisselen, en eventueel deel te kunnen nemen aan gezamelijke wandelingen en andere, door de groep georganiseerde dingen voor de honden en de eigenaren.

Maar een forum kan ook minder leuk zijn, zeker als men op zoek is naar informatie of hulp !

Bedenk dat een zeer groot deel van de mensen die op een dergelijk forum actief zijn, net zulke leken zijn als u zelf bent op het gebied van honden, toch gaan veel mensen informatie en hulp vragen op een forum en dat kan leiden tot foute adviesen van mensen die zelf ook zoekende-leken zijn maar wel graag andere advies geven wat ze putten uit hun eigen ervaring ( als of hun enen hond standaard is voor een heel ras ) of zelfs zomaar van horen zeggen of nog erger, een kompleet uit de lucht gegrepen advies.

Ik weet dat er zelfs mensen zijn die lid zijn van een forum onder een niet echte naam, zelf niet eens een hond hebben, of ooit gehad hebben maar er blijkbaar een kick aan beleven om andere "adviesen en goede raad" te geven.

Zelden heb ik op een dergelijk liefhebbers-forum goede adviesen kunnen lezen, wel veel onzin die grote ellende zou kunnen gaan geven als je die daadwerkelijk op zou gaan volgen of uit proberen.

Ik selecteer de eigenaren van mijn pups onderandere op hun gedrag op Facebook, iemand die zich daar laat informeren door mede-leken of constant vragen stelt en informatie zoekt is niet de toekomstige nieuwe eigenaar van een door mij gefokte pup omdat ik dan weet, dat als er zich problemen zouden voordoen deze nieuwe eigenaren ook hun heil gaan zoeken bij die mede-leken op een Facebook Corgi forum in plaats van bij de aangewezen deskundige, namelijk, uw fokker.

Dus heeft u een probleem of een vraag, leg het uw fokker voor, en weet deze u geen adequaat antwoord geven, vraag u zelf dan af of u wel bij de goede fokker een pup gekocht heeft, elke fokker zou 99% van alle vragen moeten kunnen beantwoorden, als dat niet het geval is dan mag u wat mij betreft gaan twijfenen aan de kennis van uw fokker en uw antwoord bij een andere, wel ter zake kundige gaan zoeken maar aub niet bij de leden van een leuk leken-Facebook groepje als het welzijn van uw hond u lief is.

#

 

Kennel Y Ddraig Goch "adverteert" met regelmaat op sites zoals Marktplaats.

Niet om pups te verkopen maar om een tegenwicht te geven aan al die broodfokkers en handelaren die daar hun "handelswaar" aan de man proberen te brengen.

Handelswaar in de vorm van pups uit kruisingen die niets met mijn ras te maken hebben of uit Pembrokes waarvan niet duidelijk is of het om echte Pembrokes gaat omdat er een of beide ouderdieren geen bewijs van afstamming hebben.

Met prijzen die varieren van € 1000,- naar € 1750,- zou de willekeurige leek, die via Marktplaats op zoek is naar een pup, vermoeden dat het, gezien deze prijzen, gaat om echte Welsh Corgi Pembroke pups.

NIETS IS MINDER WAAR !

Het betreffen hier "look a likes" zonder bewijs van afstamming ( FCI stamboom ) en zonder enige controle en onderzoeken naar erfelijke aandoeningen.

HOED U VOOR NAMAAK !

Want, "niet elke rode auto is een Ferrari" ook al wil men u er een Ferrari-prijs voor laten betalen !

Op het kentekenbewijs van de auto vindt u of het een echte of een "look a like" is, bij een hond is het kentekenbewijs de FCI-stamboom met DNA afstammings-certificaat.

Y DDRAIG GOCH GROOT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mon, 10th December 2018
20:27:13

Y Ddraig Goch

a

 

Facebook pagina

facebook logo png transparent background i2 300x200

Corgi Olympics

 

d1JAeG2NgA5UyADK

Zoeken

  • Last Updated: woensdag 21 november 2018, 08:05:08.
.