Pembroke Welsh Corgi
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Y DDRAIG GOCH
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Y DDRAIG GOCH
 Quality in a small package

2009

**********

 

21-12-2009...een fantastische afsluiting van dit jaar, op de internationale tentoonstelling te Wijchen haalde Izag een 1e plaats en het res CAC en CACIB, Greesje haalde ook een 1e plaats en het volle CAC en CACIB en is nu definitief

* Nederlands Kampioen *

*****

18-11-2009.....Emilka heeft het leven gegeven aan drie reuen en vier teven.....

*****

19-10-2009..we zijn met Emilka naar de dierenarts gegaan voor een echo..EMILKA IS DRACHTIG

*****

03-10-2009 Internationale tentoonstelling te Zwolle, Izag zijn derde tentoonstelling en wéér een 1e plaats met een Uitmuntend en daarmee Nederlands Jeugd kampioen

dit in amper vijf weken tijd

*****

Het is vandaag ( 01-10-2009 ) precies één jaar geleden dat deze website de lucht inging, na 10.000 bezoekers en menig compliment over de site gaan we gewoon door.

*****

27-09-2009....Internationale tentoonstelling te Maastricht, Izag's 2e tentoonstelling...... 1e plaats met een Uitmuntend. Jeugd CAC-vol CAC-BOS-Beste van het Ras !

*****

Op 20 September 2009 is Emilka gedekt door Izag......over vier weken weten we of we een nestje mogen verwachten.

*****

Jeremy Gaucho ( IZAG ) heeft op 30-08-2009 zijn debut gemaakt op de internationale tentoonstelling te Rotterdam EN HOE !!!!!!! 1e plaats met een Uitmuntend het Jeugd CAC en res CAC.

*****

We zijn terug uit Polen, weer een hele leuke tijd gehad van Russische kaviaar en een hele hoop wodka, Emilka ( Etna Emocja Gaucho ) is een droom, een fantastische mooie hond met een gouden karakter, geen kik gedurende de lange en vermoeiende reis. Ons roedel reageerde er ook heel goed op en Emilka is in een uur volledig opgenomen in het roedel. Nu start de inburgering cursus voor Emilka ( haar exportpedigree moet worden omgezet naar een NHSB ). en dan gaan we haar inzetten voor de fokkerij, een eerste dekking staat op stapel nog dit jaar met haar jonge neefje ( die afgelopen zaterdag één jaar geworden is ) Jeremy Gaucho ( Izag ).

*****

Dit weekend ( 22/23 Augustus 2009 ) gaan we weer eens even naar Polen, nu om een teefje op te gaan halen; Etna Emocja Gaucho/ 3 jaar oud en dochter van Imago's Gainly Gossip, we kunnen haar nu gaan halen want de gezondheidsonderzoeken zijn achter de rug, haar ogen zijn VRIJen haar heupen FCI - A

"Emilka"

*****

Vandaag, 27-07-2009, zijn Izag en Tilleke naar Drs A.Hein geweest in Oisterwijk om de ogen te laten testen op PRA-CAT-RD ( en alle verdere bekende oogziekten en afwijkingen ) en ze zijn beide VRIJ verklaart.

*****

Even geen nieuws....we hebben VAKANTIE en de honden ook. Wij zijn ons aan het opmaken voor het nieuwe seizoen

*****

De pup's van het A-nest hebben inmiddels het nest verlaten, twee zijn nog even terug gekomen om vakantie te houden bij ons tot hun baasjes ook weer terug zijn van vakantie.

*****

Kennel Y Ddraig Goch heeft een hele goede indruk gemaakt op de "Jongehondedag" van KV Waalwijk op 07-06-2009, Izag en Tilleke deden mee en nog een kleine 95 andere jonge honden van negen maanden tot twee jaar jong van alle rassen. Tilleke heeft het volgehouden tot en met ronde zes en Izag tot en met ronde acht van de in totaal negen ronde's. Tilleke heeft ongeveer 60 honden achter zich gelaten en Izag heeft er meer als 80 achter zich gelaten.......absoluut een topdag voor onze kennel !!!! En zoals van oud's weer "bere gezellig" op ons clubje.

Het was ook het debuut van onze dochter Rebecca als exposant want zij heeft de honden uitgebracht met een heel klein beetje "dubbelhandling' want mijn Rebecca is in blijde verwachting van mijn eerste kleinkind, dus de honden werden eigenlijk door "twee mensen" uitgebracht. Dit omdat ik thuis moest blijven i.v.m. de kraamvisite dit weekend van de nieuwe pup-eigenaren van Y Ddraig Goch pups van ons A-nest.

*****

Tilleke is op 30 mei 2009 naar de Int tentoonstelling te Arnhem geweest, dit is haar 3e tentoonstelling en de eerste UITMUNTEND op haar keurverslag met een tweede plaats in de jeugdklasse want Tilleke is pas 11 maanden jong.

*****

Op 17-05-2009 heeft Grace het leven gegeven aan 4 gezonde pup's, twee teefjes en twee reutjes, drie rood/wit en één tricolore.Alle pup's zijn al geplaatst, het volgend nestje staat in de planning voor 2010.

*****

Tilleke heeft op 09-05-2009 op de Nationale CAC-tentoonstelling in Alkmaar een tweede keer ZEER GOED op haar naam gezet en is in de jeugdklasse 2e geworden.

*****

Op een of andere manier kan mijn dochter Rebecca niet leven zonder een hond in haar leven, nu heeft ze er een...helemaal voor haar zelf ....Want wij hebben Moosje aan Rebecca gegeven, hij leeft nu bij haar en haar vriend..100 meter verderop in onze straat.

*****

Omdat Grace nu even niet kan heeft Tilleke het overgenomen en is vandaag, 03-05-2009 naar Dortmund, Duitsland gegaan om deel te nemen aan de internationale tentoonstelling aldaar...een mooie start voor Tilleke...ze scoorde een Zeer Goed op haar eerste echte tentoonstelling.

*****

17-04-2009....We zijn met Grace naar de dierenarts gegaan voor een echo...GRACE is DRACHTIG !!!!!

*****

05-04-2009 heeft NJK Glow Grace op de Internationale tentoonstelling "Brabo" te Antwerpen/België voor de eerste maal een internationaleCAC-CACIBgehaald en is daarbij Beste Pembroke Teef geworden, zelfs nu ze waarschijnlijk drachtig is speelt ze het klaar de titel * Brabo Winster 2009 * binnen te halen.

*****

Grace is voor de derde maal loops, we hebben besloten met Grace een nestje te fokken, Grace is gedekt op 20-03-2009 door Belgisch Kampioen Mirrewil"s Charming Pieter, het betreft hier een outcross ( beide ouderdieren hebben geen bloedverwantschap, wat de gezondheid ten goede komt ).....wij verwachten het nest in week 21.

*****

Kennel "Y Ddraig Goch" is door de rasvereniging NVP uitgenodigd het ras te gaan vertegenwoordigen op een voorjaarsfair in de provincie Zeeland op 31 Mei 2009, iets wat we graag gaan doen. De club heeft daar een stand waarin de ras/club-voorlichtster ( Coo de Waard ) info zal verstrekken.

*****

KV Waalwijk heeft een "open dag " georganiseerd en IZAG was één van de pup's de een puppy-cursus-demonstratie mocht geven wat hij heel goed en mooi gedaan heeft....baasje was erg trots op hem.

*****

Jeremy Gaucho ( IZAG ) heeft zijn "inburgeringscursus" met gunstig gevolg afgerond en na een bezoek van een gedelegeerde van de Raad van Beheer die zijn chip heeft gecontroleerd is IZAG aangenomen als Nederlandse Pembroke, hij gaat opgenomen worden in het NHSB....het paspoort voor de import pool Pembroke Welsh Corgi is onderweg.

*****

We vonden het nodig, nu we een paar mooie niet standaard-foto's hebben laten maken door Rob de Waal van onze Pems om de website helemaal te "updaten".

*****

We hebben ook de ogen van Grace laten nakijken op erfelijke afwijkingen. Grace heeft géén erfelijke oogaandoeningen Grace is; PRA-RD-Cat VRIJ.

*****

We zijn met Glow Grace naar de dierenarts geweest om daar röntgenfoto's te laten maken van haar heupen, de uitslag is zeer gunstig te noemen....Greesje heeft HD-OFA-FAIR ( gelijk aan FCI-B1 )

*****

GLOW GRACE 1e Plaats met een Utmuntenden voor de eerste keer...... BESTE PEMBROKE TEEF Internationale tentoonstelling te Eindhoven 07-02-2009.

*****

JAARPRIJS 2008 NWCC....GLOW GRACE.....2e plaats beste teef en 3e plaats BESTE PEMBROKE

**********

 

Het verhaal

Fri, 24th May 2019
06:51:53

Y Ddraig Goch

a

 

Facebook pagina

facebook logo png transparent background i2 300x200

Corgi Olympics

 

d1JAeG2NgA5UyADK

Zoeken

  • Last Updated: maandag 20 mei 2019, 10:13:37.
.