Pembroke Welsh Corgi
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Y DDRAIG GOCH
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Y DDRAIG GOCH
 Quality in a small package

Dus u denkt dat u een Pembroke wilt ?


Wie kan een Corgi weerstaan, met dat vossen kopje , hun korte pootjes , en hun "bunny kontje" zijn ze zo schattig als maar kan zijn. Open een boek over hondenrassen , of bezoek een ras -website , en u zult zien dat Corgi's beschreven staan als slim , makkelijk te trainen , een gemakkelijk te onderhouden , vuilafstotende vacht hebben. Ze zijn trouw aan hun mensen , kunnen vreedzaam leven met andere dieren , zijn goede waakhonden die niet hectares land nodig hebben . Daarbij komen ze in een handzaam formaat en kunnen ze leven in de meeste klimaten , dat klinkt toch als de perfecte hond .


Maar niet elke ras is goed voor iedereen. De vraag is , is de Corgi het juiste ras voor u ?
Corgi's hebben verschillende raseigenschappen die problemen kunnen veroorzaken voor veel eigenaren. Hier zijn enkele van de Corgi eigenschappen waarvan alle toekomstige eigenaren zich bewust van moeten zijn.


Blaffen :
Bijna alle honden blaffen . Sommige Corgi's blaffen veel. Als je nog nooit hebt geleefd met honden die veel blaffen , zou u misschien wat tijd in het huis van iemand door moeten brengen met een blaffende ras om te zien of je ermee kunt leven 


Het is waar , veel Corgi's zijn uitstekende waakhonden , als veedrijver en boerderij-hond was een van hun historische banen de boer/eigenaar te waarschuwen als er iets "anders" was als het normale. Dit betekent dat uw Corgi u gaat waarschuwen door te blaffen als iemand op uw stoep loopt of als een verdwaalde kat begint te graven uw bloemperken .
Uw Corgi kan u ook waarschuwen als uw buurman een poort opent , of als een vreemde auto wordt geparkeerd aan de overkant van de straat , of als de wind uw dakgoot doet rammelen. Hij kan blaffen om u te waarschuwen dat er iemand binnenkomt in huis van uw buurman --- en oh ja, het is je buurman . Hij kan de beste vrienden zijn met de Labrador verderop in de straat , maar dat zal hem niet weerhouden te blaffen om u te waarschuwen dat de Labrador langst uw huis loopt .


Hij kan ook blaffen om u te laten weten dat u vergeten bent het licht uit te doen , dat er nog een vuil bordje op het aanrecht staat , dat het eigenlijk al tien minuten bedtijd is , of dat je vergeten bent hem na het diner een traktatie te geven .
U bent in staat uw Corgi dit blaffen op commando af te leren maar het geven van een eerste, waarschuwende blaf leer je de Corgi nooit af. Zijn taak is om u te laten weten dat er iets anders is, en uw taak is om te zien of dat klopt . Hij stopt niet met blaffen totdat u onderkent wat hij zag of hoorde , dat is geen probleem tijdens de lunch , maar is minder leuk midden in de nacht !


Corgi's hebben ook de neiging om te blaffen bij het spelen . Als vee - en ganzendrijvers , drijven ze hun kudde door te happen in hun achterpoten en door te blaffen . Vanwege deze geschiedenis , blaffen vele Corgi als dingen verplaatsen (weglopen) , of om dingen verplaatst te krijgen . Dus ze kunnen blaffen naar een geworpen tennisbal , blaffen om je aan te moedigen om je frisbee weg te gooien , of blaffen wanneer andere honden gaan lopen . Deze vorm van motion-geactiveerd ( bewegingsmelder ) blaffen is moeilijk te controleren en bijna onmogelijk af te leren.


Tot slot , veel Corgi's zijn " praters " die gebruik maken van een breed scala aan geluiden om je attentie te krijgen of aan hun gevoel uiting te geven. Corgi geluiden kunnen onder andere zijn lage woofs , zachtjes janken , mopper geluidjes , kort gehuil , en een reeks van "jammer grunts" , veel Corgi eigenaren noemen dit "praten" liefkozend "Wookie "of" Chewbacca " geluiden. Sommige Corgis zijn zo in staat hele gesprekken met je te voeren.
Het slot van het verhaal is, als je niet tegen blaffen kunt moet je niet aan een Corgi beginnen .

 

Nippen:
Het nippen valt uiteen in twee categorieën. De eerste is happen naar en in de kuiten , dit komt door de veedrijvers achtergrond van een Corgi . Dit gedrag is makkelijk af te leren bij pups ( als je wilt dat uw Corgi gaat hoeden/drijven ( als werk of als sport ) raadpleeg dan eerst een trainer/ deskundige op dat gebied , omdat u de neiging tot het hoeden/drijven bij onkunde in opvoeding volledig kunt elimineren als u dit fout aanpakt )). Indien uw Corgi de volwassenheid bereikt en het hap- gedrag aanhoudt, kan het moeilijker zijn om het dan nog af te leren , maar het is wel mogelijk dit op latere leeftijd nog te doen, daar is de Corgi weer slim genoeg voor . Dus voordat u een Corgi aanschaft zou u op de hoogte moeten zijn van dit gegeven zodat je er goed op in kunt spelen, enerzijds het stimuleren en sturen indien nodig voor het werk of sport anderzijds bij de pup al ingrijpen en afleren indien niet gewenst.

drijven herding
Het andere type happen is puppy speel- bijten . Bijna alle pups moet worden geleerd dat het niet oké om mensen te bijten in het spel , honden bijten elkaar in het spel en dat gedrag is normaal . Het verschil is dat in vergelijking met de meeste apporteer en jacht- honden, die "zacht in de bek" moeten zijn, een Corgi dat beslist niet is, een Corgi kan en moet (voor zijn werk) hard kunnen bijten, zelfs een pup van zes weken oud kan al behoorlijk hard ergens zijn tanden in zetten. Deze vorm van bijten is makkelijk af te leren bij een pup als u maar consequent blijft en het niet/nooit toelaat. Bij sommige pups kan het weken duren voor u dit speel-bijten hebt afgeleerd . Als u "zwakke" mensen in uw huis hebt , mensen die bang zijn voor honden of kleine kinderen, die zelf niet in staat zal zijn om dit trainingsproces consequent uit te voeren dan is een pup misschien niet de juiste keuze en zou u eens moeten denken aan een welopgevoede "herplaatser" of een al opgevoede wat oudere pup.

 

De Corgi vacht :
Dat weerbestendige dubbele vacht komt met een prijs . Corgi's verharen ( ruien ) veel, en dan bedoel ik ook véél . De meeste honden ruien , maar dubbel-vachtige rassen wisselen een of twee keer per jaar hun complete vacht en de Corgi ondervacht is erg dicht. U ziet ineens een plukje haar van één centimeter uit de vacht steken en bij het eruit trekken heeft u ineens een stuk van twee centimeter in uw hand, het resultaat is nu dat de vacht twee maal zo snel gaat loslaten . Wanneer uw Corgi aan het verharen gaat , vindt u zwevende ballen van haar in alle hoeken en onder meubels , op je kleren en in je eten . Geen enkele inzet van borstelen zal dit gaan voorkomen omdat het haar blijft komen totdat de gehele ondervacht volledig weg is . U gaat zich afvragen hoe een hond zo veel haar kan verliezen en toch nog steeds een schijnbaar volle vacht blijft houden . Daarnaast kan het licht ruien van de vacht het hele jaar doorgaan .

ruien corgi
Het andere probleem is dat de Corgi vacht echt geweldig is in het afstoten van vuil . We krijgen regelmatig complimenten over hoe goed verzorgd onze honden zijn , maar het feit is dat , behalve wanneer ze in de ruiperiode zijn, Ik ze eigenlijk nooit hoef te borstelen , hooguit als in naar een show ga . Als een Corgi na een fikse boswandeling door de blubber heeft liggen rollen en je komt weer thuis dan ziet uw corgi er uit alsof hij weer helemaal schoon is, alles glanst en het wit in de kraag is smetteloos wit....waar is al dat vuil gebleven dan ? Ga alvast maar naar de stofzuiger want dat vuil is niet weg maar ligt nu bij u op de vloer ! Ze hoeven daarom ook eigenlijk nooit in bad, behalve als ze door iets stinkend hebben liggen rollen of als de Corgi naar de hondenshow gaat.
De korte beentjes van de Corgi's ' zijn hierin ook een probleem , Corgi buiken worden snel nat, in de zomer krijgen ze nat van de dauw, in de lente en de herfst het is van de regen en in de winter van de sneeuw.
Als u het niet leuk vindt dat het hele jaar door er een handdoek naast de deur moet hangen en als u een spik en span huis een must vindt dan is een Corgi misschien niet het ras voor u.

 

Energie Niveau :
Het energieniveau varieert sterk tussen individuele Corgi's . Allen hebben regelmatig wandelingen en speeltijd en training nodig om gelukkig te zijn . Veel Corgi's hebben veel meer nodig dan dat. Sommige zijn bijna onmogelijk te vermoeien , en bij jonge Corgi's ( onder 2 jaar ) lijkt het wel of ze nooit stoppen met bewegen . Een van mijn Corgi's ( Tilleke) gaat mee op een boswandeling van twee uur, los van de lijn, dus loopt bijna vier keer de afstand dit ik loop in twee uur, komt thuis, doet een hazen slaapje en staat daarna weer paraat voor actie, dergelijke Corgi's zoals mijn Tilleke hebben leiding nodig in het rustig zijn en ze moeten worden geleerd niet altijd paraat te hoeven staan, ook dit is een Corgi aan te leren. In sommige gevallen moet een Corgi een baantje hebben, werken om hun energie kwijt te kunnen raken, agillity ( behendigheid ) , wedstrijd G&G, of drijven is dan een goed baantje.

behendigheid

 

Uw Corgi wil altijd bij u zijn :
Corgi's in het algemeen niet gevoelig zijn voor verlatingsangst als zij alleen moeten blijven (elke hond kan verlatingsangst ontwikkelen, maar sommige rassen zijn gevoeliger dan anderen). Echter, wanneer u thuis bent wil uw Corgi bij u zijn . De meeste Corgi's vinden het niet leuk dat ze achter gelaten te worden in een tuin. Ze zullen je volgen in huis , ze willen u helpen koken , helpen de was doen , en zelfs een douche met u nemen als u dat toelaat .

 

Zij vinden het ook niet leuk vinden als "hun mensen" verspreid zijn door het huis . De meeste Corgi's willen dat iedereen op een plaats is op een bepaald moment en hij kan angstig lijken of ongelukkig als één persoon boven is en een andere beneden . Dit gedrag is bij vee l herder- rassen en de intensiteit varieert van individu tot individu . Als uw familie graag de avonden doorbrengt verspreid over verschillende kamers door het huis , dan moet u misschien een ander ras overwegen want de Corgi is een echt gezelschap en roedel hond.

 

intelligentie:
Veel mensen die zeggen dat ze houden van een slimme hond hebben nog nooit een gehad! Het hebben van een Corgi betekent dat je er voor moet zorgen ze altijd een stap voor te zijn en blijven . De meeste Corgi's leren nieuw gedrag makkelijk en snel aan , wat betekent dat het niet moeilijk is om ze te leren ; zitten, te blijven en te komen als ze geroepen worden . Het betekent ook dat ze snel leren dat je ze niet kunt vangen als ze niet aan de lijn loopt en de andere kant in rent. Ze zal zich herinneren dat u haar favoriete floss-toy verstopt hebt in de wasruimte . Ze zal niet vergeten dat de laatste keer dat je kip maakte je haar een stukje gaf en ze zal beginnen te kwijlen elke keer als je kip aan het klaarmaken bent. Ze zijn perfect in staat de baas op te voeden als je dat toelaat, ze weten wanneer je een leerproces niet afmaakt en gaan dat moment van jou zwakte gebruiken in andere leer momenten om zo jou naar hun hand te zetten en hun wil door te drukken en dat wil geen enkele eigenaar dus ook hier, bezint eer ge begint, want de Corgi is dus echt heel slim, soms te slim.

 

Bazigheid :
Bazigheid is niet hetzelfde als dominantie. Koeien en ganzen zijn koppig en kunnen agressief zijn , en een Corgi die bakzeil haalt bij een confrontatie is een hond die zijn werk niet meer kan uitoefenen . Zelfs een onderdanige , mensen -liefhebbende Corgi kan soms bazig zijn. Corgi's terug kunnen praten , hebben soms " selectief gehoor, " blaffen soms om beloning te eisen , of duwen je met een neus of poot om je te bewegen in een bepaalde richting of ze te aaien op commando . Corgi's tolereren geen ruwe behandeling , maar ze vereisen eigenaren die consequent zijn en niet toegeven aan al hun eisen . Zelfs een onderdanige Corgi kan een opdringerig , dominante snotaap worden als je hem niet laten merken dat je een rustige , effectieve leider bent die het niet op prijs stelt dat de hond alle beslissingen neemt . Maar een Corgi kan erg doortastend zijn in zijn bazigheid en soms erg opdringerig in zijn eisen naar u toe, als u daar niet tegen kunt en van uw hond verwacht dat deze altijd doet wat u hem opdraagt dan is een Corgi waarschijnlijk niet het ras voor u.

 

Vergeet niet dat de Corgi een vast-bedraad ( onveranderde genen sinds eeuwen ) ras is en zijn gedrag moeilijk of zelfs onmogelijk is te elimineren en zijn fysieke eigenschappen niet kunnen worden gewijzigd , dus als je met een Corgi leuk wil samenleven dan zul je jezelf op je gemak moeten voelen bij het specifieke karakter en uiterlijke eigenschappen van een Corgi . Corgi's werden gefokt als zijnde "onafhankelijke probleemoplossers", die voor uren, dagen achtereen moeten kunnen werken onder soms erbarmelijke omstandigheden ( voeding, verzorging en weersomstandigheden ) . Het is oneerlijk om een Corgi te bezitten en deze geen gezonde uitlaatklep te bieden voor zijn nooit aflatende energie en intelligentie .

 

Als u dit gelezen hebt en denkt : "Hoe grappig, dat is precies wat ik zoek ! " Dan, bij dezen, van harte welkom in de grote club van Corgi - liefhebbers . Zo niet, bewonder hen dan vanuit de verte en blijf zoeken totdat u het ras vindt dat perfect is voor u.

Het verhaal

Fri, 2nd December 2022
01:44:57

Y Ddraig Goch

a

 

Facebook pagina

facebook logo png transparent background i2 300x200

Corgi Olympics

 

d1JAeG2NgA5UyADK

Zoeken

  • Last Updated: woensdag 30 november 2022, 07:20:31.
.