Pembroke Welsh Corgi
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Y DDRAIG GOCH
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Y DDRAIG GOCH
 Quality in a small package

 

Ras informatie Pembroke Welsh Corgi

 

Beste website bezoeker, op deze pagina gaat u veel artikelen vinden over de Pembroke Welsh Corgi zoals o.a., de rasstandaard maar ook erg veel informatie over de gezondheid van het ras. Want tegenwoordig bestaat het idee bij ons fokkers dat mensen een hond willen aanschaffen die minimaal honderd jaar oud moet worden en nooit ziek mag zijn, ik kan u verzekeren dat dit een utopie is. De gemiddelde leeftijd van een hond is tien a elf jaar maar net zoals bij mensen zijn er ook honden die eerder overlijden, of later. Iedereen heeft wel een verhaal over een hond die ze ooit kende die wel 18 jaar geworden is en nooit iets gemankeerd heeft, dit zijn de uitzonderingen op de regel !

Elke hond  kan ziek worden net zoals iedere mens dat ook kan, er zijn ziektes die makkelijk op de lossen zijn door een pilletje maar er zijn ook ziektes die absoluut niet zijn op te lossen of te voorkomen, een hele bekende en meteen doodsoorzaak nummer één bij zowel de mens als onze hond is kanker. Zo kent ook de hond het fenomeen "epilepsie", er zijn zelfs enkele hondenrassen waar het meer in voorkomt als bij andere hondenrassen, dat noemen we dan "ras gerelateerd".  Nu is het ras Pembroke Welsh Corgi een betrekkelijk gezond hondenras te noemen als we dat gaan vergelijken met sommige andere hondenrassen. Natuurlijk kan een Pembroke ook alle ziekten krijgen die honden bekend zijn, "niets honds is de Pembroke vreemd", maar echt ras gerelateerde ziektes zijn er niet veel en diegene die meer voorkomen ( of kwamen ) worden duidelijk in kaart gebracht en benoemd en door de integriteit en vakbekwaamheid van de fokker geïmplementeerd in de fokkerij door  "de vinger aan de pols te gehouden". Zo fok ik ook "naar eer en geweten", naar wat in mijn vermogen ligt, gezonde, karakter typische Pembroke Welsh Corgi's.

 

Op 01 juni 2014 gaat de Raad van Beheer van alle dan geboren pups, van alle RvB/FCI stamboom rashonden, het DNA afnemen en opslaan.

Neemt niet weg dat ook de door mij gefokte honden ziek kunnen worden en alle ziektes kunnen krijgen die bekend zijn, u als pupkoper dient daarvan op de hoogte te zijn. U kunt alles lezen over de bekende ziektes zoals; oogziekten ( ECVO ) heupdysplasie ( OFA en RvB )  degeneratieve myelopathie, maar ook de minder bekende en voorkomende ziektes ( door George Jones ) op deze website.

Om een aantal zaken inzake de gezondheid te regelen werk ik met een koopovereenkomst die is opgesteld door onze advocaat .

 Tijdens een kennelbezoek vertel ik zelfs ongevraagd de bezoekers alles over deze materie, wat eventueel nog niet of onvoldoende bekend is bij de bezoeker zodat deze mijn kennel verlaten met alle informatie nodig te weten over de voorkomende en minder voorkomende ziektes en aandoeningen bij het ras alsmede alle ins en outs aangaande de koopovereenkomst. 

* kennel Y Ddraig Goch beveelt u aan uw huisdier te verzekeren tegen hoge dierenartskosten *

 

Het verhaal

Fri, 2nd December 2022
01:12:59

Y Ddraig Goch

a

 

Facebook pagina

facebook logo png transparent background i2 300x200

Corgi Olympics

 

d1JAeG2NgA5UyADK

Zoeken

.