Pembroke Welsh Corgi
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Y DDRAIG GOCH
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Y DDRAIG GOCH
 Quality in a small package

 Over het karakter van de Welsh Corgi Pembroke

 

 * geen ras voor iedereen *

Onderschat het karakter van deze kleine veedrijver niet want hij mag dan zelf klein zijn, zijn karakter is dat beslist niet.

Het ras wordt gerekend tot de meest intelligente hondenrassen en het lijkt soms of dat ze dat zelf ook weten.

 

De Welsh Corgi Pembroke is dus geen echt “beginners hondje” maar eerder een hondje voor mensen met wat ervaring in het opvoeden en daarbij de inteligentie van het ras niet onderschatten maar eerder zelf overtreffen.

#

Veelal krijg ik aanvragen van jonge mensen die net zijn gaan samenwonen en “iets” in hun jonge “gezinnetje” missen, vroeger was dat een kind maar tegenwoordig start men liever met een wat minder duur, omslachtig en tijdrovend “kind” en overweegt dan een hond te nemen en gaat op zoek naar “iets kleins en liefs” en vergeten even dat we het over een Welsh Corgi Pembroke hebben, een veedrijver die voor geen enkele, 1000Kg wegende, boze stier uit de weg gaat!

 

Deze jonge mensen raad ik aan te starten met een hond niet vanwege de grootte of uitstraling maar eerder vanwege het karakter, als je nog nooit “iets” hebt opgevoed dan is het opvoeden van een Welsh Corgi Pembroke een grote uitdaging die niet alle mensen zonder ervaring tot een goed einde weten te brengen en er uiteindelijk een vervelende hond aan overhouden en dat verdiend mijn ras niet want de Welsh Corgi Pembroke is, mits goed opgevoed, een van de beste honden-rassen die er bestaat.

 

Intelligentie kan ook wel eens ergerlijk zijn.

 

Zo is het heel moeilijk voor mensen die zelf niet erg consequent zijn een hond op te moeten gaan voeden die dat zelf van nature wel heel erg is, de Welsh Corgi Pembroke kun je zelfs bijna omschrijven als “autistisch” als het om gewoontes in doen en laten gaat. Een mooi voorbeeld is mijn oude hond Emilka, die slaapt al jaren in de woonkamer maar heeft vroeger eens in een kennel in de garage geslapen waar de andere ook allemaal hun slaapplekje hebben, als Emilka dan ook weer eens daar een nachtje moet overnachten dan loopt ze automatisch naar de kennel waar ze jaren geleden ook sliep, en probeer ze nu niet in een andere kennel te doen want dan begrijpt ze er niets van, is compleet van slag en zal niet gaan slapen tot ze in “haar” kenneltje ligt.

 

Als je dus je Welsh Corgi Pembroke iets aanleert, of juist iets niet afleert dan zit je daar levenslang aan vast, daar waar je dat bij een domme labradoedel nog elke dag kunt veranderen gaat dat bij een Welsh Corgi Pembroke veel moeilijker of zelfs helemaal niet, wil je dat toch veranderen dan ga je iets heel vervelends ervaren, want niet alleen zal het zeer moeizaam gaan, je gaat ook meemaken dat je Welsh Corgi Pembroke het niet wilt, en echt geen medewerking gaat geven maar zelfs gaat tegenwerken en dan heeft dat kleine hondje ineens een heel groot en niet aflatend sterk karakter waar je absoluut niet doorheen kunt breken, veel mensen hebben dit geprobeerd en vele hebben gefaald met als gevolg dat de Welsh Corgi Pembroke het moest ontgelden en soms zelfs moest bekopen met de dood waarvan de schuld niet in de eerste instantie bij de hond lag maar bij de eigenaar.

 

Dit “slimme maar zeer koppige” karakter hebben ze van ouds-her en stamt uit de tijd dat ze soms zeer weerbarstige runderen van wel 1000 Kg een bepaalde richting in moesten krijgen. Het zijn veedrijvers (dus geen schapendrijvers) dan moet je als heel klein hondje iets hebben waardoor je honderden runderen aan het marcheren krijgt, juist.. KARAKTER en DOORZETTINGSVERMOGEN.

 

En dat hebben ze vandaag de dag nog, iets waar het soms bij mensen/gezinnen aan ontbreekt en daar gaat het fout met het opvoeden, niet de “baas” voedt de Welsh Corgi Pembroke op maar de Welsh Corgi Pembroke de "baas", en dan heb je de poppen aan het dansen.

Het verhaal

Fri, 2nd December 2022
00:27:55

Y Ddraig Goch

a

 

Facebook pagina

facebook logo png transparent background i2 300x200

Corgi Olympics

 

d1JAeG2NgA5UyADK

Zoeken

  • Last Updated: woensdag 30 november 2022, 07:20:31.
.