Pembroke Welsh Corgi
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Y DDRAIG GOCH
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Y DDRAIG GOCH
 Quality in a small package

De Gezondheid van de Pembroke door George Jones

Skeleton clipped rev 1

 

Pembroke Welsh Corgi's zijn over het algemeen harde en gezonde honden. Maar zoals bij elk hondenras zijn ze gevoelig voor sommige aandoeningen - hoewel een goed gefokte hond van een gezonde bloedlijn de meeste garantie geeft op een gezonde hond en onderstaande afwijkingen niet snel zal hebben, kan ook die Pembroke behept zijn met een van onderstaande afwijkingen..
Een noot voor aspirant Pembroke eigenaren - Pembroke Welsh Corgi's hebben de neiging gedreven te eten, vaak beschreven als buitensporig en zonder gezond verstand. Obesitas is daarom een grote zorg. Dieet en lichaamsbeweging kan u helpen dit te voorkomen en daarmee de mogelijke gevolgen van overgewicht met fatale gevolgen voorkomen.

Bilaterale Staar ( Cataract )
Staar bij honden kan worden geïdentificeerd als ondoorzichtige vlekken op de lens van het oog. Deze vlekken kunnen geheel of gedeeltelijk verlies van het gezichtsvermogen veroorzaken . Sommige cataracten zijn erfelijke terwijl anderen dat niet zijn. In sommige gevallen kan chirurgie helpen de ogen te herstellen.
>De rasvereniging in Nederland eist een ECVO oogonderzoek en sluit cataract uit voor de fokkerij <

Heup dysplasie
Heup dysplasie is het resultaat van de misvorming van het heupgewricht (en).Heup dysplassie is in de regel een probleem bij de grote hondenrassen. Heup dysplassie is zowel genetische en milieu beïnvloedbaar.
Wees er zeker van dat beide ouders van een Pembroke Welsh Corgi puppy dat u overweegt aan te kopen zijn gecontroleerd door de OFA of andere erkende instantie ( GGW) , met de minimale uitslag.
Over-voeding, over-beweging en foute beweging, terwijl de pup nog jong is kan ook bijdragen aan heupbeschadigingen (die leidt tot degeneratie). HD is gelukkig, door de strenge fokmaatregelen van de rasvereniging, een steeds minder voorkomende afwijking bij de Welsh Corgi Pembroke in Nederland.
>Volgens de in Nederland residerende rasvereniging is het alleen nog maar toegestaan te fokken met ouderdieren die de uitslag OFA- Excellent/Good/Fair hebben of GGW uitslag FCI A/B. OFA-Borderline/Mild en FCI-C dan alleen in een betere combinatie ( dus met Ex/Good/Fair of FCI A/B ) dit met ingang van het jaar 2011 <
>Ouderdieren met uitslag OFA-Moderate/Severe of FCI-D/E zijn UITGESLOTEN voor de fokkerij<

Progressief Retinale Atrophy (PRA)
Progressief Retinale Atrophy (PRA) en Centraal-Progressief Retinale Atrophy (CPRA) behoren tot de meest voorkomende problemen met de ogen in Pembroke Welsh Corgi's. Deze conditie's beginnen meestal op ongeveer 2 jaar. Zij zijn in hun progressieve degeneratie. Beide conditie's zijn erfelijk. De fokker moet dierenartsbewijs kunnen overleggen voor u overgaat tot aankoop van een pup. Door middel van de verplichte oogonderzoeken komen oogafwijkingen bij de Welsh Corgi Pembroke steeds minder voor.

de ziekte van Von Willebrand (vWD)
De ziekte van Von Willebrand is een erfelijke aandoening, het behelst het niet kunnen stollen van het bloed bij bloedingen (vergelijkbaar met hemofilie). Deze aandoening is te vinden in zowel reuen al teven van de Welsh Corgi Pembroke maar komt relatief niet veel voor. De ziekte van Von Willebrand is een typische ziekte die voor kan komen bij alle herder-achtigen maar in het bijzonder bij de Duitse Herder.

Degeneratieve Disc Disease
Pembroke Welsh Corgis zijn vatbaar voor degeneratieve discusaandoening hoewel sommige bloedlijnen lijken een hogere incidentie van dit probleem te geven als anderen. Honden met Spinal problemen mogen nooit worden gebruikt voor de fok. Honden die nakomelingen produceren met spinale afwijkingen moeten worden afgemaakt of gesteriliseerd. Deze vorm van spinale afwijking komt ook relatief niet vaak voor bij de Welsh Corgi Pembroke.

Degeneratieve Myelopathy
Algemeen op middelbare en zelfs zeer late leeftijd kan DM bij de Corgi Pembroke voorkomen. Honden met degeneratieve myelopathy zijn niet erg zeldzaam in de Pembroke Welsh Corgi's, Amerikaanse onderzoeken hebben aangetoond dat meer dan 80% at-risk of carrier is maar ook dat maar 0,05% van de at-risk Pembrokes waarschijnlijk komen te overlijden aan de ziekte. Het veroorzaakt door het lichaam een auto-immuun-systeem, een progressieve degeneratie van het ruggenmerg treedt op. Het begint bij de achterste ledematen waarna deze ziekte geleidelijk het gehele lichaam verzwakt . De ziekte gaat door zonder pijn te veroorzaken.
**

Het verhaal

Thur, 1st December 2022
23:47:52

Y Ddraig Goch

a

 

Facebook pagina

facebook logo png transparent background i2 300x200

Corgi Olympics

 

d1JAeG2NgA5UyADK

Zoeken

.