Pembroke Welsh Corgi
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
 Quality in a small package
Y DDRAIG GOCH
Pembroke Welsh Corgi
the Red Dragon
Y DDRAIG GOCH
 Quality in a small package

39 Pembrokes en 1 Cardigan in de regen

aankondiging 2015 nl

 

KENNELDAG 2015

 

Het is begin 2014 als ik ( Tanne Eerland, eigenaar van Welsh Corgi Pembroke kennel Y Ddraig Goch ) beslis een “kennel-dag” te gaan organiseren voor alle door mij in de afgelopen jaren gefokte Pembrokes, leek me wel leuk voor al die mensen die van mijn kennel een Pembroke hebben.

Ik had de organisatie klaar en de eigenaren stonden te popelen er aan deel te kunnen gaan nemen maar helaas ging mijn eerste kennel-dag niet door. De reden was het voorspelde zeer slechte weer, de KNMI gaf code oranje af met onweer en met onweer mogen we niet met de honden het open veld op, en dan kwam daar ook nog eens een voetbalwedstrijd boven op want exact op 29 juni 2014 moest het Nederlands elftal spelen tegen Mexico in het WK.

Maar dan dit jaar…. er is geen WK voetbal dus gaan we het nog eens proberen te organiseren en wel op 31 mei 2015, dit eigenlijk ook op speciaal verzoek van een van de Y Ddraig Goch eigenaren, deze is inmiddels 87 jaar jong en wil het ook nog graag meemaken, bij leven en welzijn.

De uitnodigingen gaan weer de deur uit en de inschrijvingen komen daarop weer snel binnen want iedereen heeft wel zin een kennel-dag waarbij ze de fokker, nestgenoten, neven en nichten of ouders en grootouders weer eens kunnen ontmoeten.

We organiseren een middag van 14:00 tot 17:00 uur op het terrein van de gastvrije Hondenschool Rinus Biemans te Dongen.

Biemans reclame web

 

Het is zover…. 31 mei 2015, op het terrein van de hondenschool komen de eerste eigenaren met hun Y Ddraig Goch Pembrokes binnen druppelen. Ze komen van heinde en ver, uit Groningen, Mannheim en zelfs van Salzburg Duitsland, toch afstanden van resp. 200, 450 en zelfs 800 Kilometer en dat allemaal voor drie uurtjes Pembroke-gezelligheid, ze worden op hartelijke wijze ontvangen door mijn zus Winny, krijgen een draagnummer met daarop ook de naam van hun Pembroke ( voor herkenning onderling ) en een paar consumptiebonnen voor een goede start.

We hebben een “fun-keuring” georganiseerd om de eigenaren ook een beetje te laten snuffelen aan het gegeven “honden-show” , iets wat mij “eigen” is en wat vele intrigeert. De keuring wordt verricht door een ter zake kundig keurmeester en voormalig Pembroke eigenaar en fokster Sylvia Scherpenisse-van Beveren, haar hulp voor deze dag is Petra Mostert, een wel bekende fokster van het ras Australian Shepherd met de kennelnaam Of Breezy-Thorn Vally,.

 

    Dan als intermezzo hebben we spelletjes en een beetje behendigheid georganiseerd, deze werd in goede banen geleid door Annet Schulze, eigenaresse van twee Pemmen en van hondenschool Doggyvents in Delden. Aan “professionals” dus geen gebrek, wel aan wat goed weer want ook deze middag hebben ze boven besloten de kraan open te draaien, dus houden we onze harten vast voor de opkomst, één uur voor aanvang heb ik een afzegging gehad omdat deze mensen een avond/nacht muziekfestival hadden gehad en dat was uitgelopen dus konden ze niet komen, wat erg jammer was want elke Y Ddraig Goch Pembroke heeft er eigenlijk recht op, zo’n dag mee te mogen maken. De rest, zo’n 33 Y Ddraig Goch Pembrokes, 6 niet Y Ddraig Goch Pembrokes ( wel van een Y Ddraig Goch eigenaar ) en één Cardigan trotseerden het slechte weer en hadden de zelfde instelling als alle Pemmen, “de regen deert niet als we maar fun hebben”, en dat hadden we, allemaal, zonder uitzondering !

 

                                                         kenneldag 381 kopie

 

 

En dan denk je, er zullen er wel eerder weg gaan met dit slechte weer…niets van dat alles, iedereen bleef, tot het einde toe, iets wat door mij en de andere die in de organisatie zaten zeer gewaardeerd werd,chapeau !

 

En bij het afscheid nemen om 17:00 uur kreeg iedere deelnemer een keurverslag mee en een leuk aandenken in de vorm van een gastendoekje met daarop een Pemmen kopje geborduurd en mijn kennelnaam .

kenneldag 97

 

Een hoop natuurlijke Y Ddraig Goch bobtailtjes op een rijtje, er waren 10 bobjes aanwezig.

kenneldag 183 kopie

Daarna zijn we met een gezelschap, dat bestond uit een paar buitenlandse gasten die van heel ver kwamen en een paar mensen van de organisatie naar mijn huisadres gegaan om daar nog even wat te drinken en te eten en na te praten en genieten van deze zeer natte maar ook zeer geslaagde dag die ik zeker weer ga organiseren in 2017 voor alle Y Ddraig Goch Pembroke Welsh Corgi’s en hun familieleden.

 

Moeilijk foto’s maken met een natte lens…..

kenneldag 332 kopie

Ik hoop nog meer Y Ddraig Goch Pembroke Welsh Corgi’s over vijf jaren te mogen gaan ontvangen op mijn tweede kennel-dag .

Groetjes en tot ziens…Tanne Eerland.

 

collages

 

BOBTAILS COLAGE kopie

nesten kopie

 

nafeest kopie

 

peet kenneldag

Hope to see you all again in 2020

......well, as you know, 2020 was the year that we first heard of COVID-19....so, no "kennel day".

 

 

 

 

 

 

  • Last Updated: Tuesday 16 May 2023, 17:48:12.
.